ΦΩΤΟ-“Κατεβάζουν ρολά” στα Ιωάννινα

ΦΩΤΟ-“Κατεβάζουν ρολά” στα Ιωάννινα

Στους ιστορικούς εμπορικούς δρόμους των Ιωαννίνων η εικόνα είναι τραγική. Πολλά καταστήματα στις οδούς Αραβαντινού, Ανεξαρτησίας και Λόρδου Βύρωνος έχουν κατεβάσει ρολά.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, έχουν μειώσει τους τζίρους των καταστημάτων στην τοπική αγορά και έχουν φέρει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στα Γιάννενα στο χείλος της καταστροφής, με αποτέλεσμα καθημερινά οι έμποροι και οι επιχειρηματίες να δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Οι περισσότεροι δεν αντέχουν σε αυτό το εφιαλτικό επιχειρηματικό περιβάλλον και φυσικό επακόλουθο είναι τα πολλά και αλλεπάλληλα λουκέτα.

Ιστορικοί εμπορικοί δρόμοι των Ιωαννίνων, όπως είναι οι οδοί Αραβαντινού, Ανεξαρτησίας, Λόρδου Βύρωνος αλλά και πολλοί άλλοι, καθημερινά γεμίζουν με νέα λουκέτα και το φαινόμενο πλέον στην πόλη αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την πολιτεία αλλά και από τους τοπικούς φορείς να προχωρήσουν σ όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσα από τη δημιουργία ενός ευνοϊκού τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τα μπαρ στη Μύκονο βάζουν λουκέτο

Λουκέτο στην αγορά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ