100 και 120 δόσεις: Παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη πληγέντων στις ρυθμίσεις

Παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όσοι απώλεσαν τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 θα έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις και τον μήνα Οκτώβριο.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως και αυτό το μήνα θα μπορούν όσοι επιθυμούν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «διευκολύνουμε όσους δεν πρόλαβαν».

Ρυθμίσεις: Ποιους αφορά η νέα ευκαιρία

Η νέα ευκαιρία παρέχεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020 καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.

Πλέον όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών, αυτοί θα μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο για την επανένταξή τους απαιτείται η καταβολή τριών δόσεων, αυτές του Αυγούστου του Σεπτεμβρίου και του τρέχοντος μήνα.

Παράλληλα για να υπαχθούν εκ νέου στη ρύθμιση θα πρέπει να είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι 31-12-2020, τις προ πανδημίας κορονοϊού μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 ή της ρύθμισης των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019 και οι οποίοι έχασαν τον Απρίλιο τη δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν σε αυτήν.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ