Φίλης: Η εκπαίδευση και τα σχολεία να μην γίνουν αντικείμενο κομματικής αντιδικίας

Την αισιοδοξία ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αυτή τη σχολική χρονιά «με όλες τις καλές προϋποθέσεις προετοιμασίας» και με τα εκπαιδευτικά κενά καλυμμένα, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Την αισιοδοξία ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αυτή τη σχολική χρονιά «με όλες τις καλές προϋποθέσεις προετοιμασίας» και με τα εκπαιδευτικά κενά καλυμμένα, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι 21.000 και τόνισε ότι έχει γίνει έγκαιρη προετοιμασία, ώστε να καλυφθούν τα κενά που εμφανίζονται «παραδοσιακά» τον Σεπτέμβριο.

«Η προετοιμασία μας αποσκοπεί στο να καλυφθούν τα κενά ει δυνατόν από την πρώτη μέρα και σε αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Φίλης και απηύθυνε έκκληση η εκπαίδευση και τα σχολεία να μην γίνουν αντικείμενο κομματικής αντιδικίας. «Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα και κενά, δεν είναι ένα κέρδος που αφορά την κυβέρνηση. Είναι ένα κέρδος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Τα παιδιά μας, τις οικογένειες όλες, συνολικά στις στιγμές που ζούμε μπορεί να δώσει ένα απτό παράδειγμα ότι η κανονικότητα επιστρέφει στη χώρα μας», είπε ο υπουργός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Μεικτή η εικόνα των φετινών βάσεων

Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Αναλυτικοί πίνακες

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.