Τσίπρας: Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι είπαμε ψέματα – BINTEO

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  “Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι δεν λέμε την αλήθεια προφανώς γιατί συγκρίνετε την προεκλογική περίοδο του 2015, όταν ζητήσαμε εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Κύριε Μητσοτάκη, ούτε ο Χουντίνι ο μάγος να ήσασταν. Με αυτά που λέτε στερείστε αξιοπιστίας. Εφαρμόσατε μια πολιτική που χρέωσε τον ελληνικό λαό κατά ¼ του ΑΕΠ. Καταστρέψατε, λεηλατήσατε την οικονομία. Μιλάτε για τα μέτρα που παίρνουμε. Πράγματι, σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση είχαμε ένα συμβιβασμό και κάναμε μια συμφωνία που όμως μπορεί να δώσει προοπτική εξόδου από την κρίση” είπε ο Πρωθυπουργός ενώ απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για το χρέος σημείωσε:

“Αφού πήρατε αυτή την υπόσχεση για το χρέος τον Νοέμβριο του 2012 γιατί δεν καταφέρατε να την υλοποιήσετε; Αφού την είχατε, γιατί έβγαινε ο κ. Σαμαράς και έλεγε ότι το χρέος ήταν βιώσιμο; Γι’ αυτό η υπόσχεση δεν έγινε ποτέ πράξη”.

“Με την ομιλία μου σας έδωσα μια ευκαιρία να μιλήσετε επί της ουσίας για το κρίσιμο θέμα, να μην ταυτιστείτε με ακραίες θέσεις στην Ευρώπη και να στηρίξετε μια εθνική προσπάθεια. Εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση, σε μια αντιπολιτευτική τακτική της διαμαρτυρίας. Δεν αξίζει για την παράταξη σας να την μετατρέψετε σε κόμμα διαμαρτυρίας” συνέχισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όποιον υποστηρίζει ότι μπορούσε να φέρει καλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να έρθει να το αποδείξει. 

“Όταν είσαι υποχρεωμένος να βάλεις σε ράγες βιωσιμότητας το ασφαλιστικό πρέπει να επιλέξεις που θα μοιράσεις τα βάρη. Εμείς φέρνουμε μια μεταρρύθμιση που δεν έχει ούτε ένα ευρώ μείωση στις κύριες συντάξεις και στη συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών” κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Τα φαρμακερά tweets της Κωνσταντοπούλου για την ομιλία του Τσίπρα

Καμμένος: Οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλύτερες για τον ελληνικό λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Αγκαλιάζετε όσα χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε και εσείς τόσο γρήγορα – ΒΙΝΤΕΟ

Λεβέντης: Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ