Τζιτζικώστας: Πιθανό να κριθεί η εκλογή από τον πρώτο γύρο – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτό είναι το διακύβευμα της εκλογής της 20ης Δεκεμβρίου. Εκλέγουμε ποιος είναι αυτός, μακριά από συναισθηματισμούς, φιλίες ή οτιδήποτε, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξαναοδηγήσει αυτή την παράταξη σε νίκες. Νίκες όχι μόνο πολιτικές, αλλά νίκες απέναντι στα προβλήματα του τόπου», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα αργήσουν να γίνουν, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο και ότι μπορεί να μετέχει στη Βουλή, να μιλάει, να απαντάει, αλλά να μην ψηφίζει.

«Τελειώνει η ΝΔ των κολλητών, των βολεμένων, των φίλων. Θα πάμε σε ένα νέο μοντέλο σύγχρονου κόμματος που θα μπορεί να μιλάει και να συνεργάζεται, να συνδιαλέγεται καθημερινά με την κοινωνία», σχολίασε ο κ.Τζιτζικώστας.

Στην ερώτηση για το αν θα επιλέξει έναν από τους υποψήφιους για αντιπρόεδρο, στην περίπτωση που εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Είναι πολύ πιθανόν». Όσο για το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο, ο ίδιος τόνισε: «Θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, το οποίο πιστέψτε με θα έχει πολλές ανατροπές.

«Η πρώτη ανατροπή θα είναι στη συμμετοχή. Στις εκλογές θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Και θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή για δυο λόγους, ο πρώτος διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο στη χώρα να προκύψει μια ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί βλέπει αυτή την καταστροφική πορεία που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα δεύτερο είναι ότι πρέπει να κλείσει αυτή η πληγή οριστικά που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου, που ταπείνωσε τους νεοδημοκράτες, μας πλήγωσε όλους και που μας εξόργισε. Και που δώσαμε το άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ να μας ειρωνεύεται. Αυτή η πληγή θα κλείσει μόνο, όχι μόνο αν γίνει αν γίνει η διαδικασία, αλλά εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας», είπε ο κ.Τζιτζικώστας.

Ο κ.Τζιτζικώστας είπε ότι είναι πιθανό να υπάρξει εκλογή προέδρου της ΝΔ απο την πρώτη Κυριακή.

«Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

Το είδαμε τον Σεπτέμβριο όπου στα χειρότερα του κ. Τσίπρα με κλειστές τράπεζες, με τον κίνδυνο να βγούμε από την Ευρώπη όχι μόνο δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας δηλαδή δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη επιπλέον πολιτών, χάσαμε 200.000 συμπολίτες μας που μας είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο. Άρα μικραίνουμε ως παράταξη από εκλογή σε εκλογή. Σήμερα η χώρα μας κυβερνάται από ανθρώπους ιδιαίτερα επικίνδυνους, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην οικονομία, στην κοινωνία, την Παιδεία, τα εθνικά θέματα, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε άλλο έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι είναι εδώ και υπέβαλε την υποψηφιότητά του γιατί πιστεύει ότι πραγματικά μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ και πάλι στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και άρα “να τελειώνουμε οριστικά με τον εφιάλτη του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γιατί σκοπεύω την επόμενη κιόλας μέρα όπως σας είπα να διαμορφώσω ένα ευρύτερο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου για όλους τους τομείς. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών η ΝΔ να είναι έτοιμη. Έτοιμη σε πρόσωπα, έτοιμη σε θέσεις και κυρίαρχα να μην έχει να απολογείται για τίποτα. Γιατί προσωπικά δεν συμμετείχα στις πολιτικές που έδιωξαν τον κόσμο από τη ΝΔ , ξέρετε έχουμε χάσει πάνω από δυο εκατομμύρια ψηφοφόρους τα τελευταία χρόνια, μπορώ να τους μιλήσω από την επόμενη μέρα το πρωί και να τους πω ότι κύριοι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, γυρίστε πίσω. Σε αυτές τις εποχές στη χώρα μας χρειάζονται τολμηροί πολιτικοί γιατί οι πολιτικοί στα μοντέλα του παρελθόντος, πολιτικοί της γενιάς που αν θέλετε απέρχεται σιγά σιγά νομίζω ότι οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον κ. Παπαμιμίκο και για το εάν τον στηρίζει είπε πως “είναι γραμματέας του κόμματος, είναι φίλος και με τους τέσσερις, ενδεχομένως με τον τέταρτο όχι πολύ τελευταίως, σε κάθε περίπτωση όμως κρατάει ίσες αποστάσεις, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστούμε όλοι”.

Πρόσθεσε ότι δεν είπε ότι όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ είναι στο σύστημα των βολεμένων, αλλά ότι μίλησε “για λίγους βολεμένους που θέλουν μια συρρικνωμένη ΝΔ”. “Τα στελέχη που με στήριξαν είναι στελέχη από όλη την Ελλάδα”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται κυρίως για στελέχη -είτε βουλευτές είτε όχι- που ανήκουν σε όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς, “από τη λαϊκή δεξιά μέχρι το κέντρο”.

«Οι επιλογές που θα γίνουν την επόμενη μέρα θα είναι στηριγμένες στην αξιοσύνη, αλλά και στο ότι θα πρέπει να εκφράζεται το όλο της παράταξης. Η παράταξη συρρικνώθηκε τα τελευταία χρόνια γιατί έβαλε ταμπέλες στον εαυτό της. Έχουμε ιδρυθεί εδώ και 41 χρόνια για να μιλάμε και να ζητούμε την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Τζιτζικώστας: Πολύ σύντομα ο Τσίπρας θα χάσει τον ύπνο του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ