Μητρόπουλος: Δεν θέλω να είμαι βαρίδι στον Τσίπρα

Δεν θέλω να είμαι βαρίδι στον Τσίπρα, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

“Μετά το “παρών”, πήγα στο πρόεδρο και του είπα «είμαι εκτεθειμένος απέναντί σου, ίσως κλόνισα τη φιλία μας διότι έριξα παρών, δεν μπορούσα να ρίξω ναι, αλλά και το όχι θα ήταν μια ρήξη μαζί σου». Μου είπε «πάμε μπροστά, τελειώσαμε». Μου το είπε και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά”, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής.

Δεν ξέρω τώρα ποιοι το αναπαράγουν, ανέφερε, “εγώ πάντως δεν θέλω να του είμαι βαρίδι”.

“Αν δεν με θέλει ή του είμαι βάρος ή δεν μπορώ να του δώσω στις δημοσκοπήσεις ή στο τελικό αποτέλεσμα κατιτίς εγώ θα αυτοπροσφερθώ να αποσυρθώ. Αν δεν με θέλουν στο ψηφοδέλτιο ή αν θέλουν να προταχθεί άλλος που θα τους φέρει περισσότερες ψήφους στη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια ας το κάνουν, δεν θα τους ψέξω, αλλά να μου εξηγήσουν ποιος είναι ο λόγος” τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Για το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά στις λίστες απάντησε: “Δεν έχω άλλες σκέψεις μέχρι τώρα, ούτε πιστεύω ότι θα έχω και μου είναι αδιανόητο ότι τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή του να τον αποκλείσει διότι χαρακτήρισα υπερβαλλόντως οξύτατα το παρών μου. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει άλλο σενάριο πέρα από το ότι να συνεργαστώ με μια κριτική υποστήριξης σε έναν άνθρωπο που τόσο πολύ με τίμησε”. 

Ο κ. Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα ψήφιζε θετικά, διότι όπως σημείωσε πιστεύει αυτό που του είπε ο Αλέξης Τσίπρας “ότι δεν πιστεύουμε το πρόγραμμα, δεν είναι ιδιοκτησία μας, άρα θα το πολεμήσουμε”. “Η στάση μου θα είναι κριτική, υποστηρικτική, ενός ανθρώπου που με τίμησε, που νομίζω ότι κι εγώ του προσέφερα κάτι καλό. Αυτός μου έδωσε πολιτική οντότητα, απρόσμενα ψηλή γιατί είμαι ο πρώτος του βουλευτής” πρόσθεσε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Σε τεταμένο κλίμα η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Οι πολίτες καλούνται να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ