Η Sueddeutsche Zeitung για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου

«Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι το δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

Η εφημερίδα προτάσσει τρία σημεία: ότι ο κ. Τσίπρας αναμένει ότι θα βρεθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τις 9 Μαΐου, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος στην περίπτωση που η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών της και ότι αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών.

Σε δεύτερο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρεται στην αλλαγή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα χρησιμοποιώντας έναν σκληρό τίτλο: «Ο Τσίπρας παραπλάνησε τον Βαρουφάκη».

Η Sueddeutsche Zeitung σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί με τη μερική αποδυνάμωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της Αθήνας και έτσι να προστατεύσει τη χώρα του από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Η εφημερίδα σημειώνει εξάλλου ότι κύκλοι των πιστωτών της Ελλάδας είχαν επισημάνει ότι περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον κ. Βαρουφάκη δεν θα είχαν νόημα και αντ’ αυτού θα μπορούσαν πλέον να συνομιλούν μόνο με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε αρχίσει να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Την άποψη αυτή συμμεριζόταν και το Βερολίνο, όπως έδειξε η συνομιλία του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, επισημαίνει η Sueddeutsche Zeitung.

Παρόλα αυτά, στη γερμανική κυβέρνηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο επίτευξης ενός συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καταλήγει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

To Spiegel για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Bild για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ