Τι εννοεί μια γυναίκα όταν σου λέει “γιατί δεν με καταλαβαίνεις;”

Τι εννοεί μια γυναίκα όταν σου λέει “γιατί δεν με καταλαβαίνεις;”

Η ανάγκη της γυναίκας για κατανόηση, από τον ψυχολόγο και συγγραφέα John Gray. 

Η κατανόηση από τους άλλους είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας. Όσο περισσότερο μοιρα­ζόμαστε τον εαυτό μας με τους άλλους, τόσο καλύτερα μπο­ρούμε να τον γνωρίσουμε. Για να καταλάβει κανείς τις ανάγκες του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, χρειάζεται να τα κουβεντιάσει με κάποιον που θα τα καταλάβει. Καταλαβαίνω σημαίνει μοιράζομαι ή κάνω δικά μου τα συναισθήματα, τις σκέψεις ενός άλλου ανθρώπου, έστω κι αν είναι τελείως δια­φορετικά από τα δικά μου.

Κατανόηση σημαίνει να μοιράζεσαι και να σέβεσαι την άποψη του άλλου, αντί να την θεωρήσεις αβάσιμη.

Eίναι επίσης η διάθεση να ανακαλύψουμε και να βιώσουμε τον κόσμο με τον τρόπο που ο άλλος τον βλέπει, αντί να του εξηγούμε γιατί δεν θα έπρεπε να τον βλέπει όπως τον βλέπει.

Η ανάγκη για κατανόηση είναι ουσιώδης και πρωταρχική για τις γυναίκες.

 Όταν ένας άντρας δεν αφιερώνει το χρόνο και την απαραίτητη προσοχή για να καταλάβει τα συναισθήματα και τις ανάγκες μιας γυναίκας, εκείνη εύκολα παθαίνει σύγχυ­ση και εμφανίζει μια τάση να αντιδράσει με υπερβολή. Όταν μια γυναίκα μοιράζεται τον εαυτό της, αν ο άντρας την ακούει παθητικά (ελπίζοντας ότι θα τελειώσει γρήγορα), την επηρεά­ζει με τέτοιον τρόπο ώστε να αυξάνεται η σύγχυση ή ο εκνευρισμός της.

Όταν μια γυναίκα είναι εκνευρισμένη ή σε σύγχυση, κι ο άντρας κρίνει ότι είναι ανόητη ή τρελή, είναι εύκολο γι’ αυτή τη γυναίκα ν’ αρχίσει να αμφιβάλει για την ψυχική της υγεία. Σίγουρα πολλές γυναίκες οδηγήθηκαν σε ψυχιατρεία επειδή οι άντρες τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν και να σεβαστούν τον εκνευρισμό τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ