ΒΙΝΤΕΟ – Αργεντίνικο τάνγκο με ελληνικές λέξεις
Στους δρόμους της Αθήνας και υπό τους ήχους ενός μοντέρνου αργεντίνικου τάνγκο, οι Apurimac συνάντησαν την Έλλη Πασπαλά και τραγούδησαν το “Mi ultimo tango en Atena” με λέξεις που έχουν ελληνικές ρίζες.
Τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο Daniel Armando, ένας Αργεντίνος, που πήρε την ιδέα να γράψει ένα τέτοιο τραγούδι, όταν μπήκε σε ένα βιβλιοπωλείο στην Κούβα και είδε το βιβλίο με τίτλο “Οι 17.000 ελληνικές λέξεις στην ισπανική γλώσσα”.
Σε συνέντευξή του δήλωσε:
“Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μου πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι Ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες”.
Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Δημήτρης Νικολόπουλος.
Πηγή βίντεο youtube: χρήστης mikrosheros