ΒΙΝΤΕΟ-Το βάδισμα του Αργεντινόσαυρου

ΒΙΝΤΕΟ-Το βάδισμα του Αργεντινόσαυρου

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο με επικεφαλής τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας, Μπίλ Σέλερς, κατάφεραν, με τη χρήση εξελιγμένων υπολογιστικών μοντέλων, να αναστήσουν ψηφιακά τον Αργεντινόσαυρο, ένα από τα μεγαλύτερα είδη δεινοσαύρων που εμφανίστηκαν στη Γη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο Αργεντινόσαυρος της Νοτίου Αμερικής (Argentinosaurus huinculensis) κατάφερε να περπατήσει και να τρέξει για πρώτη φορά μετά από 94 εκατομμύρια χρόνια σε μια εικονική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες σάρωσαν τον σκελετό ενός Αργεντινόσαυρου, μήκους 40 μέτρων, που εκτίθεται στο μουσείο της Αργεντινής.

Ο Αργεντινόσαυρος ήταν ένας φυτοφάγος δεινόσαυρος που ζύγιζε 80 τόνους και έφτανε σε ύψος ένα τριώροφο κτίριο.

Την εποχή που έζησε, οι Άνδεις έμοιαζαν με λοφίσκους και η άνυδρη Βόρεια Παταγονία αποτελούνταν από ζούγκλες και λιβάδια.

Για τις ανάγκες της προσομοίωσης οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργαστική ισχύ 30.000 υπολογιστών.

«Αν θέλει κανείς να καταλάβει πώς περπατούσαν οι δεινόσαυροι η καλύτερη προσέγγιση είναι η προσομοίωση μέσω υπολογιστή. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνδυαστούν όλες οι διαφορετικές πληροφορίες που υπάρχουν για κάθε δεινόσαυρο», δήλωσε ο Δρ. Μπιλ Σέλερς.

Ωστόσο, μερίδα επιστημόνων αμφισβητεί τις εκτιμήσεις για το βάρους του Αργεντινόσαυρου, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατον ένα τόσο βαρύ ζώο να μπορούσε να περπατήσει.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plos One.

 

ΠΗΓΗ: econews.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Alison Barbuti

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ