Oι αγιάτρευτες πληγές του ΙΚΑ

Μαύρη τρύπα 1,17 δισ. ευρώ καταγράφει φέτος ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ, με τα έσοδα να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Oι αγιάτρευτες πληγές του ΙΚΑ

Μαύρη τρύπα 1,17 δισ. ευρώ καταγράφει φέτος ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ, με τα έσοδα να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Την ίδια στιγμή σε ναυάγιο οδηγείται η νέα ρύθμιση χρεών, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ταμείο το 42% των συντάξεων δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πορεία του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

– Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ θα καταγράψει φέτος έλλειμμα 1,17 δισ. ευρώ.

– Τα έσοδα μειώθηκαν από το 2009 έως το 2012 κατά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

– Μόνο 14.066 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση οφειλών, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία του μέτρου.

– Οι οφειλέτες προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε 349.986 και το ποσό οφειλών ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια. Ένα μεγάλο ποσό οφειλών, περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση.

– Με βάση τα στοιχεία, 513.600 συντάξεις είναι κάτω των 500 ευρώ. Παράλληλα 767.000 από τους 1.200.000 συνταξιούχους παίρνουν κάτω των 700 ευρώ.

– Η εισφοροδιαφυγή κινείται στα επίπεδα των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.