Συρία: Τους 745 έφτασε ο αριθμός των αμάχων Αλαουιτών που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε το Σάββατο (8/3) ότι περισσότεροι από 700 άμαχοι Αλαουίτες έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και συμμαχικές τους οργανώσεις, στη διάρκεια επιχειρήσεων και μαχών με πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη δυτική Συρία.

ΥΠΕΞ για τις βίαιες συγκρούσεις στην Συρία: Επείγουσα μια πολιτική μεταβατική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως, από την Πέμπτη, «745 άμαχοι Αλαουίτες σκοτώθηκαν στις περιφέρειες της συριακής ακτής και των βουνών της Λαττάκειας από τις δυνάμεις ασφαλείας και οργανώσεις που συνδέονται μ’ αυτές».

Η ανακοίνωση αυτή αυξάνει τον απολογισμό των βιαιοτήτων σε τουλάχιστον 1.018 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 273 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και μαχητές πιστοί στη φατρία του Άσαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΥΠΕΞ για τις βίαιες συγκρούσεις στην Συρία: Επείγουσα μια πολιτική μεταβατική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς

«Είμαστε βαθιά θορυβημένοι από τις αναφορές για βίαιες συγκρούσεις με πολλές απώλειες αμάχων στη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή στο Χ αναφορικά με τις πληροφορίες ότι στην βορειοδυτική Συρία υπάρχουν αιματηρές συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων με οπαδούς του έκπτωτου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αναζητήσουν ειρηνικές λύσεις, απέχοντας από ενέργειες που θα πυροδοτούσαν περαιτέρω τις εντάσεις».

«Οι εξελίξεις αυτές αυξάνουν τον επείγοντα χαρακτήρα μιας πολιτικής μεταβατικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς και τη διασφάλιση της προστασίας όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, στο πνεύμα της εθνικής ενότητας», καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK