Βρετανία: Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας φοιτήτριας από τον γιο του “βασιλιά της ζάχαρης”

Μία γυναίκα γύρω στα 60 συνελήφθη στη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μίας Νορβηγής φοιτήτριας πριν από 14 χρόνια, σε μια επίθεση που συνδέεται με τον γιο δισεκατομμυριούχου από την Υεμένη, με την αστυνομία να χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως «σημαντική».

Η Martine Vik Magnussen, 23 ετών, βρέθηκε νεκρή ανάμεσα σε ερείπια σε ένα υπόγειο σε δρόμο του Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο, έπειτα από ένα βράδυ διασκέδασης σε κλαμπ στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου γιόρταζε την πρωτιά της στις εξετάσεις. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή η φοιτήτρια είχε στραγγαλιστεί.

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τη φοιτήτρια να βγαίνει από το κλαμπ του Μέιφερ στις 2 το ξημέρωμα στις 14 Μαρτίου με τον Farouk Abdulhak, τον γιο του μεγιστάνα της ζάχαρης της Υεμένης, που τον αποκαλούσαν και “βασιλιά της ζάχαρης” καθώς και με έναν συμφοιτητή της, με τον οποίο στο παρελθόν είχε σχέση.

Ο φερόμενος δράστης, με το παρατσούκλι ‘DP’ από την αγάπη του στη σαμπάνια Dom Perignon champagne, καταζητείτο από την αστυνομία και εγκατέλειψε τη Μεγάλη Βρετανία ώρες μετά τον θάνατο της 23χρονης. Λέγεται ότι διέφυγε με το ιδιωτικό τζετ του πατέρα του.  Αρχικά πήγε στην Αίγυπτο και από εκεί στην Υεμένη όπου δεν ισχύει η συμφωνία έκδοσης με τη Μεγάλη Βρετανία. Σπούδαζε διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις μαζί με τη Νορβηγίδα σοσιαλιτέ.

Το πτώμα της βρέθηκε σε υπόγειο στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμενε αυτός. Ο πατέρας της Magnussen, Odd Petter Magnussen, είχε αποκαλέσει τον φερόμενο δράστη “δειλό” και είχε απευθύνει έκκληση να επιστρέψει: “Δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα” είχε πει ενώ και πέρυσι είχε απευθύνει νέα έκκληση για την επιστροφή του φερόμενου δράστη της δολοφονίας της κόρης του ώστε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Ο Abdulhak είναι ο γιος ενός από τους πιο πλούσιους άνδρες της Υεμένης, του Shaher Adbulhak, που ήταν γνωστός ως ο “βασιλιάς της ζάχαρης” με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία στα 6,8 δισ. λίρες και στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Υεμένης. Ο μεγιστάνας πέθανε στη Γερμανία πέρυσι ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία καθώς ήταν άρρωστος.

Η γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Γουέστμινστερ με την υποψία της παροχής βοηθείας σε δράστη εγκλήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο κεντρικό Λονδίνο όπου κρατείται.

 

Το 2008 ο Abdulhak εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του λέγοντας ότι δεν είναι καθόλου χαρούμενος που αποκαλείται εγκληματίας και επέμενε ότι δεν είναι φυγάς. Ο δικηγόρος του είχε πει ότι τον συμβούλευσε να μιλήσει απευθείας στα ΜΜΕ. “Δεν είναι φυγάς. Τα πράγματα έχουν γραφεί έτσι σαν να ήταν αυτός ο τελευταίος που την είδε ζωντανή”.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση της κοπέλας όταν οι φίλοι της ανέφεραν το γεγονός στις 15 Μαρτίου 2008. Μία ημέρα αργότερα οι αξιωματικοί ερεύνησαν το οικοδομικό συγκρότημα όπου διέμενε ο Abdulhak, και εκεί εντόπισαν το πτώμα της στις 10.30 το πρωί. Είχε γίνει προσπάθεια να κρύψουν το πτώμα κάτω από τα ερείπια. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή ο θάνατος οφειλόταν σε “συμπίεση στον λαιμό” και έρευνα τον Νοέμβριο του 2010 κατέληξε ότι οφειλόταν σε “παράνομη δολοφονία” σύμφωνα με τον όρο.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ