Τούρκοι την «έπεσαν» στον Γιάννη Πλακιωτάκη – ΦΩΤΟ

Μία ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στο Facebook προκάλεσε την αντίδραση Τούρκων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχει φέρει ανατροπή στην κατάσταση που η Τουρκία είχε μεθοδικά καλλιεργήσει στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα οι γείτονες να είναι εκνευρισμένοι και να μην μπορούν να το κρύβουν.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε υπουργός Ναυτιλίας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε σαφείς οδηγίες για την αλλαγή δόγματος στον τρόπο δράσης του Λιμενικού Σώματος απέναντι σε κάθε πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής και φυσικά στους δουλέμπορους και λαθρέμπορους του Αιγαίου, που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τα τουρκικά παράλια.

Τα αποτελέσματα αυτής της μεθοδικής δράσης αποτυπώνονται ξεκάθαρα πλέον στα νούμερα με τις παράνομες ροές, που έχουν σημειώσει μείωση άνω του 90% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019.

Το πρωί, ο κ. Πλακιωτάκης βρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας 95 νέων Λιμενοφυλάκων της Εκπαιδευτικής Σειράς 2019 – 2020.

«Η στιγμή αυτή είναι ξεχωριστή για τον κάθε έναν Λιμενοφύλακα καθώς εντάσσεται στο δυναμικό του Σώματος σε μία εποχή που το Λιμενικό αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται και εκσυγχρονίζεται» επεσήμανε στην ομιλία του, από την οποία δεν έλειψαν οι αιχμές εναντίον της Τουρκίας, αναφέροντας:

«Δεν είναι τυχαία η προπαγανδιστική προσπάθεια της Τουρκίας, που επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει τους θύτες ως θύματα και είναι πραγματικά λυπηρό το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα, που αντί να στηρίξουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αντί να συμβάλλουν στην προβολή της αλήθειας, είτε υιοθετούν την προπαγάνδα αυτή, είτε – πάντως- δεν την αντικρούουν.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν σε αυτό, συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για μας, η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει».

Πλακιωτάκης ανάρτηση

Αυτή η δήλωση, την οποία δημοσίευσε και στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Τούρκων, οι οποίοι την «έπεσαν» στον Έλληνα υπουργό, γράφοντας σχόλια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να προπαγανδίζουν τις «δοξασμένες μέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας» όπως λέει και ο Πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, με αναφορές στην Άλωση της Πόλης το 1453.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ