Επίθεση με βιτριόλι: Δίκη μόνο με άνδρες ενόρκους, ζήτησε η κατηγορουμένη

Στην αποκάλυψη ότι ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε την εξαίρεση τριών γυναικών που κληρώθηκαν ως ένορκοι στη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι, προχώρησε ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής.

«Άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο», επεσήμανε μιλώντας στον Alpha, ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της κατηγορουμένης να μην εμφανιστεί, είπε χαρακτηριστικά «σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια».

«Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει», τόνισε ο Νίκος Αλεξανδρής.

«Η οικογένεια με σεμνότητα και ταπεινότητα περιμένει την δικαιοσύνη. Οι γονείς έχουν χωριστεί αφού η μητέρα μένει με την κόρη της και ο πατέρας στο χωριό», ανέφερε ο συνήγορος της Ιωάννας.

Λίγο αργότερα ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας σχολιάζοντας το γεγονός αυτό υποστήριξε ότι «τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με έναν και μόνο τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουμε δύο άτομα να κληθούν και να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις».

Νωρίτερα η υπεράσπιση της κατηγορούμενης είχε ζητήσει και μετατροπή της κατηγορίας. Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία προσήλθε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Η εικόνα της Ιωάννας με την ειδική μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπο και τον λαιμό της, όταν έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Παρόλ’ αυτά μπήκε στο κτίριο με ψηλά το κεφάλι και επευφημούμενη από το συγκεντρωμένο πλήθος για το ψυχικό σθένος της.

Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για την Ιωάννα – “Είμαστε μαζί σου”

Στο Twitter τα σχόλια συμπαράστασης για την Ιωάννα έχουν πέσει βροχή. Οι περισσότεροι χρήστες γράφουν “Ιωάννα είμαστε μαζί σου”, “Σεβασμός για τη δύναμη σου”, ενώ άλλοι παρακινούν τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί το θύμα της άγριας επίθεσης με το βιτριόλι.

ΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι

Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης και κατά την έξοδό της, η Ιωάννα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την απουσία της δράστιδος.

«Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίθεση με βιτριόλι: Ξέσπασε σε κλάματα στον “αέρα” δημοσιογράφος

Η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, και η δύναμη της ψυχής της να βρεθεί στο δικαστήριο για να σταθεί απέναντι από την κατηγορουμένη, έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Ο Γρηγόρης Μπάκας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από την υπόθεση αυτή και έτσι όταν ήρθε η σειρά του να μεταδώσει το δικό του ρεπορτάζ δεν κατάφερε να αρθρώσει λέξη στην εκπομπή “Πρωινό”. Αντιθέτως, άρχισε να κλαίει με αναφιλητά.

Λίγο πριν βγει στον “αέρα” είχε μεταδοθεί το ρεπορτάζ από τα δικαστήρια με την εικόνα της Ιωάννας που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά μετά την επίθεση με βιτριόλι να σοκάρει.

“Ο καθένας βλέποντας την Ιωάννα σκέφτεται δικά του πράγματα. Ο Γρηγόρης σκέφτηκε ότι “έχω μια κόρη”” είπε η Φαίη Σκορδά με τον Γρηγόρη Μπάκα να ρίχνει το κεφάλι και να αρχίσει να κλαίει με αναφιλητά.

“Δεν μπορώ” είπε μέσα στους λυγμούς του.

“Μίλησα μαζί του πριν πάμε σε διαφημίσεις, ας πάρουμε λίγο χρόνο” ζήτησε η παρουσιάστρια της εκπομπής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ