Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Η συνομιλία που είχα με την Ιωάννα

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 έφτασε. Η εικόνα της Ιωάννας η οποία έφτασε στο δικαστήριο με την ειδική μάσκα συγκλονίζει. Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε, στέλνοντας επιστολή στο δικαστήριο, στην οποία αναφέρει ότι θα παραστεί σε επόμενες συνεδριάσεις.

Ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου σε δηλώσεις του τόνισε σχετικά με τη συνομιλία του με την Ιωάννα ότι «ζήτησα να μιλήσω στο θύμα της υπόθεσης γιατί θέλησα να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση σε σχέση με την τραγική περιπέτεια την οποία βιώνει και θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. Η συμπάθεια της υπερασπίσεως και προσωπικά εμού στο θύμα της υπόθεσης, στην κα Παλιοσπύρου δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων».

Όπως είπε, «η υπόθεση είναι ομολογημένη από πλευράς της εντολέως μου ως προς τα πραγματικά περιστατικά. Δέχεται ότι είναι η δράστιδα της επιθέσεως. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό.  Κατά την άποψή μου και το αποτέλεσμα της δίκης ως προς την ενοχή είναι απολύτως προβλέψιμο».

Σε ερώτηση για την Ιωάννα και τι του απάντησε όταν της μίλησε, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι «μου είπε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτά που της είπα και ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση του θέματος από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή. Την άκουσα ιδιαίτερη ψύχραιμη για τη θέση στην οποία βρίσκεται και εκφράζω τον θαυμασμό μου για την ψυχική αντοχή αυτής της κοπέλας. Αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον και δεν λειτουργώ με λαϊκισμούς και σκοπιμότητες. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα για όλους τους πελάτες μου».

«Για την απουσία της κατηγορούμενης από τη δίκη, ο συνήγορός της είπε ότι είναι δικονομικό δικαίωμά της. Η ίδια σε επιστολή της προς το δικαστήριο είπε ότι θα εμφανιστεί σε επόμενες συνεδριάσεις».

Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιωάννα σήμερα, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε «ρωτήστε την ίδια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ