Πολάκης για ΜΕΘ: 120-125 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες – Πεθαίνει κόσμος

Το γεγονός ότι οι λίστες ασθενών στις ΜΕΘ μεγαλώνουν διαρκώς ενώ πολλοί από τους διασωληνωμένους νοσηλεύονται σε απλό κρεβάτι και δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που απαιτεί η κατάστασή τους υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Eίκοσι τέσσερις (24) σελίδες είναι αυτή τη στιγμή, η λίστα του ΕΚΑΒ για ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ! Δηλαδή 120-125 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες, σε απλό κρεββάτι και αναγκαστικά δεν λαμβάνουν την παρακολούθηση και υποστήριξη που απαιτεί η κατάσταση τους. Πάνω από 70 από αυτούς είναι ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό” και προσθέτει:

“Δεν θα κουραστώ να το φωνάζω:

  • Είστε ψεύτες. Που είναι τα 1200 κρεβάτια MEΘ;

  • Φέρτε τις θεραπείες Αντισωμάτων. Όσο δεν το κάνετε, πλέον μετά και την έγκριση από τον ΕΜΑ, είστε εγκληματίες!

  • Οργανώστε «ομάδα κρούσης» γιατρών εντατικολόγων, που μέσω της υποδομής που έχουμε φτιάξει στο ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, να δίνει συγκεκριμένη βοήθεια και πρακτική στους γιατρούς που νοσηλεύουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ!

Αν δεν μπορείτε, φωνάξτε μας να σας βοηθήσουμε να γίνει. Πεθαίνει κόσμος!” υπογραμμίζει την ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ