Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής κατά 3 δισ. ευρώ

Επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ. 

Ο υπουργός τόνισε ότι “επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα

“Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ», δηλαδή τη διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ, αποτυπώνει ότι η απώλεια εσόδων είναι σημαντική και διαρκώς διευρύνεται από το 2014.

Τότε, το 2014, μειώθηκαν φορολογικοί συντελεστές και η οικονομία επέστρεψε σε οικονομική μεγέθυνση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.

Επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ήδη υλοποιήθηκε η σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ, και θα ακολουθήσουν και άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων που κάθε φορά θα υφίστανται”.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.