Κλήρωση Champions League: Η Μπάτε στο φινάλε άφησε τον ΠΑΟΚ στο γκρουπ των αδυνάτων

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια… ανάσα από το να βρεθεί στην κλήρωση του Champions League στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά η Μπάτε Μπορίσοφ μίλησε στο τέλος και στέρησε από τον Δικέφαλο αυτήν την ευκαιρία,

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον αγώνα της Κλουζ με την Αστάνα, με τους Ρουμάνους να τα παίζουν όλα για όλα στην έδρα τους μετά το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. Παράλληλα, ήταν άμεσα ενδιαφερομένοι για το παιχνίδι της Πιαστ Γκλίβιτσε με την Μπάτε Μπορίσοφ και της Λουντογκόρετς με την Φερεντσβάρος.

Σε περίπτωση αποκλεισμού λοιπόν των τριών ισχυρών (Λουντογκόρετς, Αστάνα, Μπάτε) ο νταμπλούχος Ελλάδας θα βρισκόταν αυτόματα στους ισχυρούς της κλήρωσης για τον 3ο προκριματικό του Champions League.

Το βράδυ ξεκίνησε ιδανικά καθώς η Λουντογκόρετς δεν κατάφερε να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο έχασε από την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και γνώρισε νέα ήττα με 2-3.

Στη συνέχεια, εκεί που επικεντρώθηκε όλο το ενδιαφέρον ήταν στη Ρουμανία. Eκεί η Κλουζ, που είχε ηττηθεί με 1-0 στο Καζακστάν, παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε από την Αστάνα, απάντησε για το 2-1 μέχρι το 26′ και από εκεί και πέρα έψαχνε το γκολ της πρόκρισης! Εν τέλει το βρήκε στο 74΄ κάνοντας το 3-1 και αφήνοντας εκτός την ομάδα από το Καζακστάν.

Την ίδια ώρα η Μπάτε Μπορίσοφ, η οποία στο πρώτο παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την πολωνική Πιαστ Γκλίβιτσε στην έδρα της, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 23ο λεπτό της αναμέτρησης και μέχρι το 82′ δεν είχε αλλάξει κάτι. Τότε, όμως, η ομάδα από την Λευκορωσία ισοφάρισε με πέναλτι κορυφώνοντας μέχρι τέλους την αγωνία. Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 87′, ήρθε και η απόλυτη ανατροπή, με το 1-2 να δίνει την πρόκριση στην περσινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ως εκ τούτου ο Δικέφαλος του Βορρά την Δευτέρα θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων και θα κληρωθεί είτε με τον Αγιαξ, είτε με μία ομάδα από τα ζευγάρια: Σέλτικ-Νόμε Κάλου, Κοπεγχάγη-Νιου Σεντς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σαμουρτάλο, Μπάτε-Ρόζενμποργκ και ΑΠΟΕΛ-Σουτιέσκα.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ