Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Αρνητικοί οι δύο διάκονοι – Ψάχνουν τον “ασθενή μηδέν” με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Τον “ασθενή μηδέν” από τον οποίο κόλλησε τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊου ο 36χρονος διάκονος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης αναζητούν ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το voria.gr, τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ τα οποία υποβλήθηκαν οι δύο διάκονοι της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως καθώς και τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός τους είναι αρνητικά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τόσο οι δύο ιερωμένοι όσο και εκείνοι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον τους, υποβλήθηκαν σε τεστ μοριακού ελέγχου τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Ο ένας εκ των διακόνων είχε διαγνωστεί με κορονοϊό στις 7 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, ο οποίος ήταν θετικός στο μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος, είχε νοσήσει στις 16 Ιανουαρίου. Πλέον, μετά την παρέλευση τόσων ημερών και οι δύο φαίνεται πως έχουν αρνητικοποιηθεί.

Όλα τα rapid test τα οποία έγιναν τη Δευτέρα στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης, Κορδελιού, όπου κινούνται οι δύο διάκονοι, ήταν αρνητικά. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο δημαρχείο Συκεών προκειμένου να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ