Θεσσαλονίκη: Αγωνία για πιθανό δεύτερο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης – Με κορονοϊό στενή επαφή του 36χρονου

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας ιερέας, που αποτελεί στενή επαφή του 36χρονου διακόνου, ο οποίος νόσησε από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο και δεύτερου κρούσματος της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ιερέας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Κορδελιού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται σήμερα στον χώρο της εκκλησίας προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας -στενή επαφή του 36χρονου διακόνου- βρέθηκε θετικός για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου και πριν από δύο ημέρες έδωσε δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Οι πιστοί που εκκλησιάζονται στον συγκεκριμένο ναό ενημερώθηκαν ότι ο ιερέας νοσεί, ωστόσο, το προσωπικό της εκκλησίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν σήμερα στον Ναό κλειδώνοντας μάλιστα τις πόρτες ώστε να μην εισέλθουν στον προαύλιο χώρο που οδηγεί στην είσοδο της εκκλησίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο 36χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας. Από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Μητρόπολη Νεαπόλεως πραγματοποιώντας διαγνωστικά τεστ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν συχνά ο αρχιδιάκονος αλλά και σε ακόμα τέσσερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μητρόπολη Νεαπόλεως υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, κλήθηκε και συμμετείχε και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Υπάρχει ένα κρούσμα στον χώρο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες και να στοχοποιήσουμε άτομα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν και θα γίνουν μια σειρά από μοριακά τεστ στις κοντινές επαφές του και scrining τεστ σε άτομα που ήταν στην ενορία που κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο άτομο», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.

Πηγή: GRTimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ