Η “Βικτώρια” δείχνει τα δόντια της: Ισχυρές βροχές πλήττουν την Αττική – Προβλήματα και καταστροφές σε Κέρκυρα, Κρήτη και Κεφαλονιά – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία “Βικτώρια” πλήττει από το μεσημέρι της Τρίτης 12/11 τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι στα δυτικά, ενώ από αργά το απόγευμα βροχές σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην Ιθάκη μέσα σε 8 περίπου ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής.

Η “Βικτώρια” βρίσκεται ήδη πάνω από την Αττική και σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Κλειστά σχολεία στην Κέρκυρα, ζημιές στο οδικό δίκτυο

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε έως αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, καθίζηση έχει υποστεί δρόμος στην Παλαιοκαστρίτσα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο σημείο αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών.

Μετά την πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr την Τρίτη η αμμουδιά σε παραλία στον Άγιο Γεώργιο Πάγων έχει χαθεί από τα κύματα.

Πλημμύρες και στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία δεν εξαίρεσε από τη μανία της και το νησί της Κεφαλονιάς,προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία αλλά και η Φάλαρη. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις τρεις κατοικημένες περιοχές.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.Για τρίτη φορά, μέσα σε ένα μήνα, πλημμύρισε η Αγία Ευφημία στην Σάμη Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia.gr, γύρω στις 12 το βράδυ, ο γνωστός πλέον Ξηροπόταμος, ύστερα από τη δυνατή νεροποντή, κατέβασε νερά, λάσπες και μπάζα, τα οποία κατέκλυσαν τους δρόμους.

Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου Σάμης, σηκώνουν τα μπάζα, τις λάσπες και καθαρίζουν τους δρόμους. Να σημειώσουμε, πως με όλες αυτές τις πλημμύρες, σοβαρές ζημιές παθαίνουν κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς επίσης και το αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας, από τα φερτά υλικά, που καταλήγουν σε αυτό.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε από φερτά υλικά, και στη περιοχή “Κρήνη”, στα Φερεντινάτα της Πυλάρου.

Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν στο Νυφί από την πολύωρη και έντονη νεροποντή. Τα φερτά υλικά και οι πέτρες μπήκαν μέσα στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στα Χανιά – “Κόπηκε” η διάβαση στον Κερίτη

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Βροχές και χαλάζι στη Μεσαρά Πολλά προβλήματα σε Τυμπάκι και Κόκκινο Πύργο προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει τις τελευταίες ώρες στο Νομό Ηρακλείου. Οι απροσπέλαστοι δρόμοι, το νερό που εισέβαλε σε σπίτια και οι εγκλωβισμένοι οδηγοί συνθέτουν το σκηνικό μετά την έλευση της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, στη Μεσαρά άνοιξαν οι ουρανοί ενώ οι κάτοικοι στο Τυμπάκι είδαν έκπληκτοι να πέφτει χαλάζι. Την ίδια ώρα, υπάρχει ανησυχία για τα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη , «ήδη υπάρχουν δύο πλημμυρισμένα σπίτια στο Τυμπάκι στα οποία σπεύδουν τα συνεργεία ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στον Κόκκινο Πύργο.

Σταμάτησε το μάθημα στο Γυμνάσιο Τυμπακίου

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, νερά εισχώρησαν στο Γυμνάσιο Τυμπακίου με αποτέλεσμα να σταματήσει το μάθημα. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων οι μαθητές πάτησαν πάνω σε καρέκλες για να βγουν από την αίθουσα, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά.

Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή του Ρίου

Η κακοκαιρία “Βικτώρια” που σαρώνει τη δυτική Ελλάδα, έπληξε την περιοχή του Ρίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η θάλασσα βγήκε στον παραλιακό δρόμο, ενώ μεγάλες πέτρες έχουν καλύψει το οδόστρωμα. Συνιστάται οι οδηγοί που κινούνται στο σημείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε το βίντεο:

Αττική

Την Αττική έπληξε δυνατή καταιγίδα που ξεκίνησε περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα και δεν κράτησε πολύ, ωστόσο η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις που αφορούν άντλήσεις υδάτων από οικίες, στις περιοχές των Αμπελοκήπων, τον Άλιμο και το Παγκράτι.

Δείτε Βίντεο από τα Ιλίσια, ώρα περίπου 02.30 τα ξημερώματα:

Πηγή: ΑΜΠΕ, kefaloniapress.gr, corfunews.org, neakriti.gr, tempo24.news, corfutvnews.gr, inkefalonia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ