Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας: Βροχή, χαλάζι, χιόνι και πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει όλη τη χώρα, από το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ακολουθεί, φαίνονται οι νεφώσεις που καλύπτουν την Ελληνική επικράτεια στις 08:15 ώρα Ελλάδας καθώς και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στο διάστημα 07:45-08:15 από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Στο μεταξύ, από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής αναμένονται χαλαζοπτώσεις κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής στο Νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη ολικού υετού από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται έως σήμερα το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ