Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα Τετάρτη οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Σε σχολεία στην Αχαρνών τέλεσε τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τον αγιασμό στα συστεγαζόμενα σχολεία 39ο και 141ο Δημοτικό και 97ο Νηπιαγωγείο Αθηνών τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μητσοτάκης: Η σχολική χρονιά αρχίζει με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους – Τι είπε στα “πρωτάκια”

“Το πρώτο κουδούνι χτυπά σε 4.500 Δημοτικά και 5.500 νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα και η σχολική χρονιά αρχίζει με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.

Απευθυνόμενος στους μαθητές και ειδικά στα πρωτάκια, ο Πρωθυπουργός είπε ότι “είναι ξεχωριστά χρόνια και πρέπει να χαίρονται τις γνώσεις και την εμπειρία του σχολείου” και τους προέτρεψε να σέβονται τους δασκάλους και να ακούνε τους γονείς τους.

“Να μην τους κάνετε πολύ δύσκολη τη ζωή τους” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο τους και να γνωρίζουν ότι είμαστε κοντά τους για να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών και για καλύτερα βιβλία με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχόμενος “καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά”.

Κεραμέως από τη Λέρο: Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς

Το “σύνθημα” για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τη Λέρο έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τους γονείς η κ. Κεραμέως τόνισε ότι “η επιλογή της να βρίσκεται στην ακριτική Λέρο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, πως η Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας. Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης”.

Η ίδια πρόσθεσε μιλώντας στους μαθητές ότι “τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Σας ζηλεύω λίγο, θα ήθελα να είμαι στη θέση σας”. Προς τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι “η Πολιτεία θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να σας στηρίξει”. Την ίδια δέσμευση επανέλαβε και στους γονείς, ενώ ευχήθηκε “καλή σχολική χρονιά”.

Ζαχαράκη για τα κενά στα σχολεία: Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες – Σύντομα θα αντιδράσουμε με την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Στα συστεγαζόμενα σχολεία 39ο , 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών πήγε η υφυπουργός ΠαιδείαςΣοφία Ζαχαράκη προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό που τέλεσε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, δήλωσε: «η μέρα είναι για τα παιδιά, για τους δασκάλους, γι’ αυτούς δουλεύουμε και τους υποσχόμαστε ότι έχουμε ανοικτά τα αυτιά για οποιοδήποτε αίτημα προκύψει μέσα στη χρονιά».

Αναφερόμενη στην καταγγελία της ΟΛΜΕ για τα κενά στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι «οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες, κάνουμε επικαιροποίηση της εικόνας στην Ελλάδα και σύντομα θα αντιδράσουμε με την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ