Στις 19 Ιουνίου η απόφαση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Ολοκληρώθηκε η δίκη

Το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια.

Μετά από τέσσερα χρόνια, σήμερα ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lamianow.gr.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης τους, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι οι πυροβολισμοί ήταν αναπάντεχοι, άρα ο Βασίλης Σαραλιώτης δεν θα μπορούσε να είναι συνεργός σε κάτι… αναπάντεχο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. Ο 42χρονος σήμερα Σαραλιώτης εργάζεται, κατά πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.

Όσον αφορά τον Επαμεινώνδα Κορκονέα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια, αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, και έκτοτε είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

H απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου στη 1:00’ το μεσημέρι και αφού πρώτα προηγηθεί η διάσκεψη των ένορκων και τακτικών δικαστών.

Πηγή: lamianow.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ