Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών: Απαράδεκτη η μεθόδευση της κυβέρνησης να στεγαστούν τα παιδιά σε αίθουσες προκάτ

«Στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση προωθείται η μαζική στέγαση των νηπίων και προνηπίων σε αίθουσες προκάτ, ακόμη και σε αυλές Γυμνασίων και Λυκείων», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, Δημήτρης Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου επισήμανε ότι «η διοίκηση των κτιριακών υποδομών σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών και Παιδείας διαμόρφωσε μία νομοθετική ρύθμιση για την υλοποίηση ενός προγράμματος εγκατάστασης νηπιαγωγείων σε λυόμενες αίθουσες που θα τοποθετηθούν σε υπάρχοντα σχολεία. Με τροποποίηση που κατέθεσαν τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο ζητούν από τους δήμους να πουν σε ποια σχολεία θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα και αφήνει ανοικτό ότι αυτό μπορεί να είναι σε Γυμνάσια και Λύκεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μεθόδευση που γίνεται από την κυβέρνηση. «Είναι απαράδεκτη αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης. Και το φετινό ΦΕΚ που ορίζει την επέκταση σε 248 από τους 325 δήμους υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, εξαρχής ξεκαθαρίζεται ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Από την στιγμή που γράφεται αυτό, προαναγγέλλονται οι δυσμενείς όροι υλοποίησης και για τη φετινή χρονιά και γίνεται σε βάρος των παιδιών και των αναγκών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι «ακόμα και σήμερα, σε πάρα πολλά σχολεία υπάρχουν προκάτ αίθουσες που στεγάζονται παιδιά. Υπάρχει και το πρόβλημα της στατικής επάρκειας σε πολλά σχολεία. Έχει σταματήσει ο αντισεισμικός έλεγχος, σε όποια σχολεία έχει γίνει, δεν έγινε σε δεύτερο βαθμό έλεγχος, δεν προχώρησε τίποτα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ