Χωρίς τον Πάσσαρη στο εδώλιο ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών

Της Άννας Κανδύλη

Απόντος του Κώστα Πάσσαρη από το εδώλιο του κατηγορούμενου, ξεκίνησε σήμερα η δίκη του για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τις δολοφονίες το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα αναβολή της υπόθεσης λόγω απουσίας του κατηγορούμενου, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως “ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής”.

Αν και ο Πάσσαρης, που κρατείται σε ρουμανικές φυλακές εκτίοντας ποινή για αδικήματα που τέλεσε εκεί, έχει συναινέσει στην έκδοσή του στη χώρα μας, οι ρουμανικές Αρχές αρνήθηκαν καθώς η Ελλάδα δεν προσδιόρισε το χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη.

Η δίκη του Κώστα Πάσσαρη έχει αναβληθεί τρεις φορές. Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτυρήθηκαν καθώς ακόμα δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να έχει διαπράξει ο Κώστας Πάσσαρης και συμπεριλαμβάνονται σε τρεις ογκωδέστατες δικογραφίες τέθηκε στο δικαστήριο.

“Είμαστε στα όρια της παραγραφής… ” ανέφερε η πολιτική αγωγή με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι “οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026”.

Η αποφυλάκιση του διαβόητου κακοποιού από τις Ρουμανικές φυλακές αναμένεται τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε εκεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ