Χιονίζει από το πρωί σε όλη την Εύβοια – Απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων – ΦΩΤΟ

Χιονίζει από το πρωί σε όλη την Εύβοια και παντού επικρατούν δυνατοί άνεμοι. Τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού δέχεται η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα φορτηγά και λεωφορεία ενώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα μόνο με αλυσίδες.

Χιονίζει από τα 200μ υψόμετρο και πάνω, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Στενής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων η Περιφέρεια επεμβαίνει με πέντε μεγάλα οχήματα. Μηχανήματα με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας και του προϊσταμένου Γιώργου Κωστόπουλου επεμβαίνουν παντού, κυρίως Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Χιόνι πέφτει πολύ στα χωριά από την Αγία Άννα και πάνω, όπως και στον Κρυονερίτη, Κοκκινομηλιά και Κερασιά.

Εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων μαζί με τον δήμαρχο, Γιώργο Ψαθά, προσπαθούν να κρατήσουν το δίκτυο ανοιχτό στα ορεινά χωριά, όπως Στρόπωνες, Γλυφάδα και Αγία Σοφία.

(Στρόπωνες)

Η κατάσταση όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο δύσκολη ενώ οι προβλέψεις μιλούν για συνέχιση της κακοκαιρίας μέχρι την Δευτέρα. Όπου δεν χιονίζει, επικρατεί βροχόπτωση και ανεμοθύελλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στην Εύβοια αυτή τη φορά έχει έτοιμο φορτωμένο το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο του κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών στα Ψαχνά, ώστε αν χρειαστεί να επέμβει άμεσα και να μην χαθεί χρόνος μέχρι να φορτωθεί από Χαλκίδα, όπως γινόταν παλιά.

Τέλος, για σήμερα δεν εκτελέστηκαν τα περισσότερα δρομολόγια από τα λιμάνια της Εύβοιας…Πηγή: tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ