Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων για την έκρηξη στο Κολωνάκι: Θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα

«Θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα» δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Είναι τρομοκρατικό χτύπημα γιατί τρομοκρατεί την κοινωνία και έχει συγκεκριμένο στόχο. Θα μπορούσαμε, και με τον εμπρηστικό μηχανισμό , να έχουμε θρηνήσει θύματα. Η πολιτεία εδώ και χρόνια έχει δείξει ότι στην ουσία δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι συνέχεια κάποιων επιθέσεων σε χώρους της εκκλησίας από οργανώσεις είτε συλλογικότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τόνισε ότι «ο νεωκόρος μετέφερε το κουτί, δεν το μετέφερε ο αστυνομικός. Όταν ο αστυνομικός πήγε κοντά στο κουτί για να δει τότε έγινε η έκρηξη. Ο αστυνομικός δεν επιχείρησε επάνω σε αυτό το αντικείμενο απλώς πηγαίνοντας να δει ότι υπάρχει αυτό το αντικείμενο γίνεται η ανάφλεξη, για κακή τύχη του αστυνομικού».

«Ο αστυνομικός είναι ελαφρά τραυματισμένος στα χέρια και το πρόσωπο. Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι εκρηκτικός, είναι εμπρηστικός. Για το λόγο αυτό μπορεί να μην υπήρξε και τηλεφώνημα. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί είναι μικρότερης ισχύος και έχουν άλλους στόχους», πρί.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα της περιοχής των Εξαρχείων, ο κ. Γερακαράκος εκτίμησε ότι «την ευθύνη την έχει η πολιτεία» καθώς «είναι ένα ζήτημα 40 χρόνων δεν έχει κάτσει να το αντιμετωπίσει. Ένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί για την ασφάλεια του πολίτη να χαράξει ενιαία πολιτική και αυτά που λέμε εδώ και χρόνια βγαίνουν καθημερινά με αποτέλεσμα να μας δικαιώνουν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ