Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγ. Διονυσίου – ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου της εκκλησίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε κουτί και δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της έκρηξης στο Κολωνάκι

Τις πρώτες εικόνες από την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξητο πρωί της Πέμπτης, μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο:

Πώς περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας την έκρηξη στο Κολωνάκι Αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μία μεγάλη έκρηξη με λάμψη, που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 07:00 το πρωί στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά, στο κέντρο του Κολωνακίου, λίγα μέτρα μακριά από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

Όπως ο ίδιος είπε, αμέσως είδαν ότι τραυματιστεί αστυνομικός . Σε πέντε λεπτά είχαν φτάσει άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή. Ο τραυματισμένος αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αστυνομία αυτή την ώρα διενεργεί έρευνες στο σημείο.

Μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ: Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ελαφρά τραυματισμένος ο αστυνομικός “Έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ελαφρά τραυματισμένοςο αστυνομικός” δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ στον ΣΚΑΪ.

“Ξέρουμε όλοι ότι μας μεταφέρεται από την υπηρεσία και το ρεπορτάζ. Δεν γνωρίζω αν φορούσε αλεξίσφαιρο. Πολύ πιθανόν να ήταν σε υπηρεσία” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης στο Κολωνάκι: Ήμουν κοντά στον αστυνομικό – Έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο

Τραύματα στο πρόσωπο έχει ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, στο Κολωνάκι. Αυτό ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, που δουλεύει σε διπλανή καφετέρια. Ο μάρτυρας είπε:

«Γύρω στις 7.10 έγινε η έκρηξη στο ναό του Αγίου Διονυσίου. Η έκρηξη ήταν δυνατή. Ήμουν κοντά στον αστυνομικό. Έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο. Δεν έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές η έκρηξη, μόνο τα τζάμια από ότι είδα», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας».

Μπαλάσκας στον Realfm 97,8 για την έκρηξη στο Κολωνάκι: Το χτύπημα είναι τυφλό και δολοφονικό

“Η έκρηξη έγινε στον Ιερό Ναό, στη διπλανή είσοδο από τα σκαλάκια, δέκα μέτρα από την καφετέρια όπου είναι πολυσύχναστη. Το χτύπημα είναι εντελώς τυφλό και δολοφονικό” είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή υπήρχε τηλεχειρισμός οπότε σίγουρα ήθελαν νεκρό αστυνομικό, ή να μην είχαν ειδοποιήσει καν και να έσκαγε μόνη της επομένως πάλι είναι τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα”, σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε:

“Ο συνάδελφος είναι ακόμα στο χειρουργείο, κοιτάμε για τα θραύσματα, κοιτάμε για τα μάτια του, την ακοή του, τι βλάβες μπορεί να έχει πάθει. Ευτυχώς δεν είναι πολύ σοβαρά. Ούτε ο νεωκόρος από ότι μαθαίνω από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται στον Ευαγγελισμό… Έχουμε να κάνουμε με ένα χριστουγεννιάτικο τυφλό και δολοφονικό χτύπημα σε Ναό”.

“Ο αστυνομικός δεν πήγε να ανοίξει το κουτί, δεν είναι ανόητος ο άνθρωπος. Ενώ το είχε βάλει στο παρτέρι έσκασε, ήδη το είχε μετακινήσει. Για αυτό και έχουμε μία υποψία ότι υπήρχε τηλεχειρισμός, γιατί ήδη είχε μετακινηθεί το κουτί από τον νεωκόρο από τα σκαλάκια της εκκλησίας και είχε πάει στο παρτέρι. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Περιμένουμε τις πρώτες ενδείξεις από τα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να δούμε τι εκρηκτικός μηχανισμός είναι και ποιο ήταν το πυροκροτικό μέσο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ακούστε το ηχητικό:

Αυτόπτης μάρτυρας: Ισχυρή η έκρηξη – Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα

“Μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια για τον πρωινό μου καφέ, μόλις μπήκα δεν πρόλαβα να πω καλημέραέγινε η έκρηξηπέσαμε όλοι κάτω” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Νίκος Ζάπας.

“Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα” συμπλήρωσε.

“Δεν έχω δει τον νεωκόρο, μόνο τον αστυνομικό να είναι πεσμένος κάτω τραυματισμένος από την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, όχι όμως ισχυρότατη” ανέφερε.

“Είδαμε κάτω τον αστυνομικό, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε πλήρως τις αισθήσεις του” τόνισε

“Δεν υπήρχε προειδοποίηση, έχουμε τυφλό χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή” σχολίασε.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Κικίλιας: Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το χτύπημα έγινε χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα

“Πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας.

“Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι αυτό τοχτύπημαέγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και ασφαλείας στη χώρα μας” ανέφερε.

“Όλοι αυτοί που με τη λογική του μίσους στρώνουν ιδεολογικό χαλί στην τυφλή βία, κάνουν μεγάλο κακό στην κοινωνία. Μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τρομοκρατίας” κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε το βίντεο:

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων για την έκρηξη στο Κολωνάκι: Θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα

«Θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα» δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, με αφορμή την έκρηξηπου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Είναι τρομοκρατικό χτύπημα γιατί τρομοκρατεί την κοινωνία και έχει συγκεκριμένο στόχο. Θα μπορούσαμε, και με τον εμπρηστικό μηχανισμό , να έχουμε θρηνήσει θύματα. Η πολιτεία εδώ και χρόνια έχει δείξει ότι στην ουσία δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι συνέχεια κάποιων επιθέσεων σε χώρους της εκκλησίας από οργανώσεις είτε συλλογικότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τόνισε ότι «ο νεωκόρος μετέφερε το κουτί, δεν το μετέφερε ο αστυνομικός. Όταν ο αστυνομικός πήγε κοντά στο κουτί για να δει τότε έγινε η έκρηξη. Ο αστυνομικός δεν επιχείρησε επάνω σε αυτό το αντικείμενο απλώς πηγαίνοντας να δει ότι υπάρχει αυτό το αντικείμενο γίνεται η ανάφλεξη, για κακή τύχη του αστυνομικού».

«Ο αστυνομικός είναι ελαφρά τραυματισμένος στα χέρια και το πρόσωπο. Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι εκρηκτικός, είναι εμπρηστικός. Για το λόγο αυτό μπορεί να μην υπήρξε και τηλεφώνημα. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί είναι μικρότερης ισχύος και έχουν άλλους στόχους».

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα της περιοχής των Εξαρχείων, ο κ. Γερακαράκος εκτίμησε ότι «την ευθύνη την έχει η πολιτεία» καθώς «είναι ένα ζήτημα 40 χρόνων δεν έχει κάτσει να το αντιμετωπίσει. Ένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί για την ασφάλεια του πολίτη να χαράξει ενιαία πολιτική και αυτά που λέμε εδώ και χρόνια βγαίνουν καθημερινά με αποτέλεσμα να μας δικαιώνουν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ