Το πρώτο γεύμα του ζεύγους Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό

Στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, γνωστές πλέον ως ”θέση 2”, μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννος Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Η μεταγωγή του ζεύγους ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, με τους ίδιους να προσπαθούν να αποφύγουν τα τηλεοπτικά συνεργεία μέσα από το βαν της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος” , ο πρώην υπουργός θα βρίσκεται μόνος του στα αποκαλούμενα «υπόγεια κελιά της 17Ν», αφού εκεί κρατούνταν για χρόνια καταδικασθέντες της οργάνωσης. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υπουργός θα προαυλίζεται μόνος του, αφού ο τελευταίος κρατούμενος ήταν ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης, που κι αυτός έχει μεταφερθεί σε άλλο κελί. Από την πλευρά της, η Σταυρούλα Κουράκου τοποθετήθηκε στο τμήμα Γυναικών, όπου θα μοιραστεί το κελί με συγκρατούμενές της.

Από τις πρώτες κινήσεις του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου μέσα στις φυλακές ήταν το μεσημεριανό γεύμα. Το μενού που είχε προγραμματιστεί ήταν φασολάδα, ενώ αντίστοιχα το βράδυ επρόκειτο να σερβιριστούν πένες με τυρί.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, φαίνεται πως δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις γύρω από τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία θεωρούνται το αντάλλαγμα για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι δυο τους ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα αυτά ήταν αποτέλεσμα επενδύσεων, κατηγορώντας τους «διώκτες» του Γιάννου Παπαντωνίου για «δήθεν στοιχεία», δεν προσκόμισαν επαρκή έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των υπό διερεύνηση χρημάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός «στόχευσε» σε βάρος του τρίτου κατηγορούμενου στην υπόθεση, επιρρίπ τοντάς του ευθύνες. Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Μπαρδή, ο οποίος φέρεται πως παρείχε «κάλυψη» στον Γιάννο Παπαντωνίου, μέσω λογαριασμών και μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων. Ο ίδιος έχει ήδη βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ.

Η απολογία του φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο των εξελίξεων για το ζεύγος Παπαντωνίου, αφού μεταξύ άλλων παραδέχθηκε κατά πληροφορίες ότι «μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γ. Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των βορείων προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ