Οι πρώτες εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση στο Ελληνικό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση των χώρων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από 500 περίπου μετανάστες που έμεναν εκεί.

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση της αστυνομίας εξελίσσεται ομαλά, χωρίς εντάσεις και προβλήματα.

Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι οικογένειες που διαμένουν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα) θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου), ενώ τα μεμονωμένα άτομα (περίπου 150) θα μοιραστούν σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα) αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν, ενώ για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ