Σάλος με ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Στουρνάρα – Η εισαγγελική έρευνα και η σύγχυση για τη «σύλληψή» του

Σάλος έχει δημιουργηθεί με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης μια μέρα μετά την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην ανάρτηση αυτή μεταξύ άλλων έγραφε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις ενώ υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα. με σχόλια στα social media και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του κ. Τόσκα, για όσα έχουν γραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύγχυση με τη σύλληψη του Φιλιππάκη

Αλαλούμ δημιουργήθηκε σχετικά με τη σύλληψη ή μη του Γιώργου Φιλιππάκη. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση που εμφανίστηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ στο Facebook τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σε αυτή ο ίδιος ο Γιώργος Φιλιππάκης φέρεται να ανακοίνωνε τη σύλληψή του . “Μόλις με συνέλαβαν”, ανέφερε η ανάρτηση.

Ωστόσο, η σύλληψή του διαψεύδεται από εισαγγελικές και αστυνομικές πηγές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, στην παραγγελία του ο εισαγγελέας δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης ουδέποτε συνελήφθη. Για μη σύλληψη του δημοσιογράφου κάνουν λόγο και πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ.

Τον χάκαραν;

“Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη”, ανέφερε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Γιάγκος Λαμπίρης.”Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα”, σημειώνει ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη και συμπληρώνει: “Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβαζε την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει”.Όλες οι αντιδράσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ και το «μιντιακό κατεστημένο» για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Επίσης, υπογραμμίζει πως δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει σημειώνοντας «δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις στα social media κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

και προσθέτει: «Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

«Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τις διάφροες δηλώσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

“Η Δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί για την προτροπή σε εγκληματική ενέργεια. Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της άμεσα και καθαρά να πράξει τα δέοντα”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή την ανάρτηση στο facebook του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ