Χάος στα Εξάρχεια – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Νύχτα ταραχών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται σοβαρά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δέκα προσαγωγές. 

Το χρονικό

Κατά την έναρξη της πορείας που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένταση προκλήθηκε στην Πανεπιστημίου όταν νεαροί πέταξαν μία βόμβα μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και στη συνέχεια, όταν η πορεία κατευθυνόταν προς την Πανεπιστημίου, στη συμβολή με την οδό Αμερικής νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να διαλύσουν την πορεία.

Μέρος της πορείας κινήθηκε προς τα Προπύλαια και στη συνέχεια προς τα Εξάρχεια.  Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, καθώς και σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι το πρωί στην περιοχή του λόφου του Στρέφη βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 112 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, 3 μπιτόνια βενζίνης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες και καπνογόνα. 

Πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Αυτή την ώρα η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, είναι έκρυθμη. Κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ

 

 

Εκτός από τις μολότοφ οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και καδρόνια, ακόμη και μάρμαρα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με κρότου λάμψης. Επίσης, πήρε φωτιά ένα περίπτερο όμως ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να τη σβήσει.  

 

 

 

Φωτιά σε μπαλκόνι στα Εξάρχεια

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πριν από λίγη ώρα μολότοφ στο μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες το πατζούρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά δεν επεκτάθηκε και έσβησε από μόνη της, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει  όχημα της πυροσβεστικής.  

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στην Κομοτηνή – Μολότοφ έξω από το παλιό κτίριο της Νομικής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ