Η Φαραντούρη στη Μελβούρνη

Η Φαραντούρη στη Μελβούρνη

Την ερχόμενη Κυριακή, οι μουσικόφιλοι της Μελβούρνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Μαρία Φαραντούρη σε μία μοναδική εμφάνιση, μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Μελβούρνης.

Μαζί της, ο κορυφαίος σαξοφωνίστας στο χώρο της τζάζ Charles Lloyd, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’60, ακολουθώντας μία ανοδική πορεία, η οποία τον καθιέρωσε ως μεγάλο διεθνή μουσικό της τζαζ. Ερευνώντας συνεχώς νέους χώρους, η μουσική του βρίσκεται στην κορυφή για πάνω από μισό αιώνα, εκπλήσσοντας πάντα τους θαυμαστές του με νέες συνθέσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες από όλη την υφήλιο.

Μία από τις μεγάλες του επιτυχίες, η συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη σε συναυλία που δόθηκε στο Ηρώδειο το 2010 και άνοιξε την πόρτα και για τους δύο σ’ έναν νέο τρόπο μουσικής έκφρασης. Το συνδυασμό τζαζ και κλασικών ελληνικών οργάνων.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μαζί, μεταβαίνουν στην Αυστραλία, μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ της Μελβούρνης, για να παρουσιάσουν το Greek Project την ερχόμενη Κυριακή στο δημαρχείο της Μελβούρνης και την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο City Recital Hall του Σίδνεϊ.

Η εμφάνισή τους στη Μελβούρνη γίνεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού της πόλης.

Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες θα συνοδεύονται από τον Τάκη Φαρατζή στο πιάνο, τον Ρούμπεν Ρότζερς στο μπάσο, τον Έρικ Χάρλαντ στα κρουστά και τον Σωκράτη Σινόπουλο στη λύρα.

Διαβάστε επίσης:

Χώρισε η Βεργκάρα πριν παντρευτεί

Πήρε το πτυχίο της η Έμα Γουάτσον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ