• Δένδιας: Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα

  2:52 πμ, Κυριακή 27 Μάι 2018 2:52 πμ, Κυριακή 27 Μάι 2018

  Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα και η κύρια απειλή σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας: αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Kontra News", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

  Ταυτόχρονα εγκαλεί την κυβέρνηση για τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση, για λάθη τακτικής, καθώς και για υποτίμηση εκ μέρους της του κινδύνου που συνιστά ο αλυτρωτισμός στην γειτονική χώρα όπως και το ζήτημα των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών.

  «Εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή, καθώς τα μέτωπα είναι ανοικτά σε όλους τους τομείς (και όχι μόνο στην οικονομία)», αναφέρει επίσης στην ίδια συνέντευξη, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα «και ευχόμαστε να στηθούν το συντομότερο δυνατό κάλπες».

  Σημειώνει ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει το ύφος και το ήθος της άσκησης της εξουσίας, θα εφαρμοστεί ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και όχι πρόγραμμα φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών και επίσης θα προσελκυσθούν επενδύσεις στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

  Ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η ΝΔ οφείλει να έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, ενώ έχει διευκρινίσει έγκαιρα ότι αποσυνδέει το ζήτημα αυτό από το ενδεχόμενο συνεργασίας «με όσες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις επιθυμούν να συμβάλλουν στην πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση».

  Ερωτηθείς αν ανησυχεί απο το ενδεχόμενο «κλοπής ψήφων της ΝΔ από νέα κόμματα» απαντά ότι η ΝΔ οφείλει να μην ετεροπροσδιορίζεται και να μην την απασχολούν τα σενάρια και οι ευσεβείς πόθοι των αντιπάλων της, καθώς «είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και διεκδικούμε τη νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα στη βιώσιμη ανάπτυξη και επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης».

  Αναφορικά με την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ, ο κ. Δένδιας εκφράζει την ελπίδα να έχουν μελετηθεί ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου που «κακώς μπήκε σε ένα πρόγραμμα κράτους-μέλους της ΕΕ», καθώς «σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με υψηλό κόστος δανεισμού έναντι μιας εξόδου που μόνο "καθαρή" δεν θα είναι, καθώς θα συνοδεύεται από σκληρή εποπτεία και ήδη προσυμφωνημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέτρα».

  Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι η ΝΔ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη «χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις" και προσθέτει ότι «οι απειροελάχιστες περιπτώσεις (επιδοκιμασίας) σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούν να εκφράζουν ένα μεγάλο κόμμα» και προσθέτει, «το συγκεκριμένο επεισόδιο, δυστυχώς, είναι μία ακόμη απόδειξη της ανομίας που επικρατεί στη χώρα και της διάλυσης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, από την οποία επωφελούνται πάσης φύσεως ακραία στοιχεία».

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα