• Παυλόπουλος: Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος η πατρίδα σας είναι η Ελλάδα

  2:33 μμ, Δευτέρα 18 Δεκ 2017 2:33 μμ, Δευτέρα 18 Δεκ 2017

  Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχθηκε για τρίτη χρονιά στο κοινοβούλιο, ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας Σχιστού και Ελαιώνα.

  "Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και να μπορέσετε να επιστρέψετε στα σπίτια σας με ασφάλεια, ζήτημα για το οποίο πρέπει όλοι να εργαστούμε, θέλω να ξέρετε ότι η πατρίδα σας είναι η Ελλάδα και η οικογένειά σας είναι η ελληνική κοινωνία, γιατί έτσι είναι ο ελληνικός πολιτισμός, έτσι είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός" ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  "Αυτή η Γηραιά Ήπειρος, όπως λένε την Ευρώπη, έχει αυτές τις αρχές απέναντι στον άνθρωπο και ιδίως απέναντι στον άνθρωπο που χειμάζεται. Είναι οι αρχές που κληρονόμησε η Ευρώπη από την Αρχαία Ελλάδα και τις κρατά ψηλά, αυτές τις δύσκολες ώρες. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που ακούτε στην Ευρώπη δεν είναι ο κανόνας. Η Ευρώπη είναι αυτή που βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, με όλες τις δυσκολίες και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει", σημείωσε ο κ. Παυλόπουλους και έστειλε μήνυμα ότι "σε ένα πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω εμείς οι λαοί της Ευρώπης απέναντι σε όλους τους λαούς του κόσμου, γιατί ολόκληρος ο πλανήτης είναι μια μεγάλη οικογένεια στο βάθος: δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στην υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως στην υπεράσπιση του νέου ανθρώπου".

  "Είστε κι εσείς παιδιά μας πια, ζείτε μέσα στην ελληνική κοινωνία" είπε, υποδεχόμενος τα παιδιά πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε τη συμπαράσταση όλων στην πολύ δύσκολη πορεία που τα έφερε μέχρι τη χώρα μας.

  "Είναι ανάγκη να εργαστούμε όλοι μας -κι εκεί ακόμα θα χρειαστεί και η δική σας βοήθεια- τώρα και στο μέλλον, ώστε ποτέ πια να μην υπάρξουν ξανά πόλεμοι, να μην υπάρξουν διενέξεις και διωγμοί που θα διώξουν κι άλλα παιδιά από τις εστίες τους, από τις πατρίδες τους, που θα τα χωρίσουν από τις οικογένειές τους. Να ευχηθούμε και να εργαστούμε έτσι ώστε να επανασυνδεθούν οι οικογένειες και να υπάρξει ειρήνη, ανάπτυξη, ασφάλεια, σταθερότητα για να γυρίσουν αυτές οι οικογένειες εκεί που θέλουν να ζήσουν", ανέφερε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός απέδειξε, στη μεγάλη του πλειοψηφία, αισθήματα αλληλεγγύης, φιλοξενίας και μαζί με άλλους λαούς στην Ευρώπη -δυστυχώς όμως όχι όλους διότι οι ηγεσίες ορισμένων κρατών δεν έχουν την ίδια αντίληψη και τα ίδια συναισθήματα και εργαζόμαστε για ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση- απέδειξε ότι η φιλοξενία είναι κάτι που περνά πέρα και πάνω από οικονομικές κρίσεις, από δυσκολίες στην περιοχή μας και στην κοινωνία μας".

  Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, Κωνσταντίνος Βασιλάκης και αρκετοί βουλευτές.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα