Με απολυτήριο Γυμνασίου οι διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ – Θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο

«Την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔηΠεΘε) όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών νομοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων», υπογραμμίζει, σε δελτίο Τύπου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος κατέθεσε και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Το τελευταίο διάστημα, σε ανάλογες προκηρύξεις, τα ΔΣ των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις, όπως πτυχίο Ανώτατης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λπ. Κριτήρια, δηλαδή, τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος, δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση, η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου. Ανοίγει ο δρόμος, λοιπόν, για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔηΠεΘε έχουν μείνει ακέφαλα», τονίζει ο κ. Σκουρολιάκος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρολιάκος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: “Δηπεθαίνοντας στα ΔΗΠΕΘΕ!!! Προς γνώσιν αναφέρω ότι επί ΠΑΣΟΚ και Μελίνας είχε διοριστεί τουλάχιστον ένας απόφοιτος δημοτικού σε ΔΗΠΕΘΕ. Το απολυτήριο γυμνασίου είναι λοιπόν πρόοδος!!!”.

Η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη επιτέθηκε στον Πάνο Σκουρολιάκο γράφοντας στο Facebook: “Ντροπή σου Πάνο Σκουρολιάκο. Ξεφτιλίζεις το θέατρο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ