Σκουρλέτης: Αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

“Αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα, θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit” δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι “θέλουμε να κάνουμε και πιο δίκαιη και ανώδυνη την εφαρμογή των μέτρων”. “Πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός συγκεκριμένος που θα ανακουφίζει τις κατηγορίες τις πιο αδύναμες και ταυτόχρονα να χαράζουμε ένα δρόμο που να ξεπερνά τα ασφυκτικά όρια αυτής της συμφωνίας” τόνισε.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει αν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup που θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη κατ’ανοχή αρχηγό και είπε: “Η συμφωνία είναι γνωστή και είναι εμπροσθοβαρής. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Έχει αιχμές η ΝΔ; συμπαθής ο κ. Μεϊμαράκης αλλά βλέπω μια απέλπιδα προσπάθεια να φτιαχτεί ένα αφήγημα που δεν είναι πειστικό”.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε: “Θεωρώ ότι οι απόψεις του για τα οικονομικά είναι σοβαρές, σου αρέσει να τον ακούς. Δεν έχω εμπιστοσύνη στους πολιτικούς τους χειρισμούς και στην πολιτική του ανάλυση. Δεν κάνουν όλοι για όλα”. 

O κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως έχει την αίσθησή μου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του οργανωμένου κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας, ενώ ερωτηθείς εάν η Λαϊκή Ενότητα είναι κόμμα της δραχμής επισήμανε ότι “ως ένα μεγάλο βαθμό έτσι αυτοπροσδιορίζεται”. 

Για τις λίστες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι πρέπει να αποτυπωθεί αυτή η ευρύτατη απήχηση που σήμερα έχει η ΣΥΡΙΖΑ με νέα πρόσωπα, ενώ είπε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία. 

“Οι συνεργασίες για να είναι πολιτικά φερέγγυες και αξιόπιστες πρέπει να βασίζονται σε μια υπάρκτή προγραμματική σύγκλιση, να υπάρχει ένας κοινός τόπος. Αξιολογώντας τα πράγματα έτσι όπως είναι, δεν βλέπω αυτή την πολιτική αξιοπιστία με δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ Και το Ποτάμι” υπογράμμισε μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις επαναληπτικές εκλογές. “Κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους. Αυτά όμως ο κόσμος τα γνωρίζει και θα ψηφίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε εμπλοκές”. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτοδυναμία επιδιώκει ο κ. Τσίπρας

Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου – Κωνσταντοπούλου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ