Κακλαμάνης: Διαλέξτε κ.Καμίνη…δήμαρχος ή τραπεζίτης;

Κακλαμάνης: Διαλέξτε κ.Καμίνη…δήμαρχος ή τραπεζίτης;

Τιτλοποίηση και παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους, πρότεινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κακλαμάνης, «σύμφωνα με πληροφορίες από δημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους κυρίους Μητσοτάκη, Μιχελάκη και Κατσαρό (εκπρόσωπος του κ. Στουρνάρα), ο κ. Γ. Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δήμους να τιτλοποιούν και να παραχωρούν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες τις οφειλές τρίτων (πχ καταστηματαρχών) προς αυτούς, κάτι δηλαδή που κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηρίζει την ενέργεια του κ. Καμίνη «απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά», καθώς όπως αναφέρει, «δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».

«Ευτυχώς, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και των άλλων δημάρχων, η νεοφιλελεύθερη-αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό», προσθέτει ο κ. Κακλαμάνης και τονίζει : «Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ