Μαχαιρώθηκε στη φυλακή ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με μαχαίρι στη φυλακή του Σαν Ντιέγο όπου κρατείται δέχθηκε ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι, αδερφού του δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, Σιρχάν Σιρχάν.

Όπως πρώτο μετέδωσε το ΤΜΖ, o εδώ και 50 χρόνια φυλακισμένος δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ρίτσαρντ Τζ. Ντόνοβαν κόντά στο Σαν Ντιέγο.

“Οι αξιωμαιτκοί έσπευσαν αμέσως και βρήκαν τον κρατούμενο τραυματισμένο από μαχαίρι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα και αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση” αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου όπου ωστόσο το θύμα δεν κατονομάζεται. Κυβερνητική πηγή, ωστόσο, με γνώση του γεγονότος, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Σιρχάν Σιρχάν που το 1968 δολοφόνησε τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Σύμφωνα με πηγές από το σωφρονιστικό κατάστημα, ο δράστης εντοπίστηκε και απομονώθηκε από τους άλλους κρατουμένους ενώ αναμένεται να γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Ο 75χρονος Σιρχάν καταδικάστηκε για τη φονική επίθεση στον γερουσιαστή Κένεντι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου 1968, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του στους προκριματικούς για την προεδρική κούρσα στην Καλιφόρνια όπου πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Κένεντι μόλις είχε ολοκληρώσει την επινίκια ομιλία του σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες όταν αποφάσισε να περάσει από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Σταμάτησε να σφίξει το χέρι ενός νεαρού και τότε δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι. Πέθανε την επόμενη ημέρα. Αρχικά ο Σιρχάν καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά όταν καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Καλιφόρνια, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις αποφυλάκισής του αρκετές φορές.

Τη στιγμή της δολοφονίας του Δημοκρατικού γερουσιαστή τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα. Με το πέρασμα των χρόνων ο Σιρχάν δηλώνει ότι δεν θυμάται τι συνέβη ενώ η υπερασπιστική γραμμή επέμεινε ότι ο δράστης ήταν υπνωτισμένος και έπεσε θύμα παγίδας στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνωμοσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ