Η δύναμη της θέλησης: Έχασε 270 κιλά και άλλαξε τη ζωή της – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μία νοσηρά παχύσαρκη γυναίκα που παρέμενε κατάκοιτη επί τρία χρόνια κι έπρεπε να περιμένει από τα παιδιά της να την πλένουν και να τη φροντίζουν, έχασε 270 κιλά και πλέον έμαθε να περπατά ξανά.

Η Μίλα Κλαρκ, 51 ετών από το Φαγιετβίλ του Τενεσί, μητέρα πέντε παιδιών, έγινε η πιο επιτυχημένη ασθενής στο πρόγραμμα απώλειας κιλών καθώς αδυνάτισε και έφθασε στα 70 κιλά μόλις.

Την πρώτη φορά που δέχθηκε τις συμβουλές του ειδικού διαιτολόγου Γιουνάν Ναουζαραντάν πριν από τρία χρόνια, ζύγιζε 340 κιλά. Παρέμενε κατάκοιτη και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί από το κρεβάτι της επί τρία χρόνια, λόγω κυρίως ενός λεμφοιδήματος στο πόδι της που ζύγιζε μόνο αυτό 270 κιλά. Κάθε φορά που προσπαθούσε να σηκωθεί ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Η Μίλα δεν μπορούσε να περπατήσει μόνη της για περισσότερα από 13 χρόνια και μιλώντας σε reality show που παρακολουθούσε βήμα βήμα την προσπάθειά της για απώλεια κιλών είπε ότι η ζωή της ήταν μίζερη εξαιτίας της κατάστασής της.

“Το μόνο που κάνω είναι να τρώω και να κοιμάμαι” έλεγε εκείνο το διάστημα η γυναίκα απαρηγόρητη. Τα παιδιά της, τέσσερα εκ των οποίων τα είχε υιοθετήσει, βοηθούσαν στην επιβίωσή της, βοηθώντας τη να πλυθεί στο κρεβάτι ενώ φρόντιζαν να μην αναπτύξει κάποια μόλυνση μένοντας κλινήρης. Τρία από τα παιδιά, που πλέον είναι 19 και 18 χρονών, ξυπνούσαν χάραμα και έπλεναν τη μητέρα τους καθώς δεν μπορούσε να το κάνει μόνη της. Όσο η Χάνα έπλενε τα απόκρυφα της μητέρας της, ο Τζέικομπ κρατούσε το λεμφοίδημα, το οποίο ήταν τόσο βαρύ που το κορίτσι δεν μπορούσε να το σηκώσει μόνη της.

Η Μίλα αισθανόταν ταπεινωμένη που τα παιδιά της έπρεπε να τη φροντίζουν. Από τριών χρονών τα άλλα παιδιά την αποκαλούσαν χοντρή, αλλά δεν είχε αντιληφθεί ότι η ανθυγιεινή διατροφή της συνδεόταν με την αύξηση του βάρους της. Όπως είπε η μητέρα της τάιζε εκείνη και την αδερφή της σε υπερβολικό βαθμό γιατί έτσι τους έδειχνε την αγάπη της. Αμέσως μετά την αποφοίτηση από το λύκειο, γνώρισε τον σύζυγό της Έλροι και τον παντρεύτηκε κι ενώ τότε ζύγιζε σχεδόν 182 κιλά εκείνος δεν έβλεπε το βάρος της ως πρόβλημα.

Αφού απέκτησε το πρώτο της παιδί, το βάρος της έφθασε στα 227 κιλά κάτι που αποτελούσε ρίσκο για την υγεία της να προσπαθήσει να μείνει και πάλι έγκυος. Έτσι, το ζευγάρι υιοθέτησε τέσσερα παιδιά από οικογένειες με εξαρτημένους γονείς.Με την ελπίδα να της σώσουν τη ζωή η Μίλα και η οικογένειά της μετακόμισαν στο Χιούστον του Τέξας ώστε να μπορέσουν να συμβουλευτούν τον χειρουργό σχετικό με την απώλεια βάρους, ο οποίος τους καθοδήγησε γι τη δίαιτα της μητέρας τους ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα ενισχύσουν τον εθισμό της στην ανθυγιεινή διατροφή.

Τους εξήγησε ότι ήθελε να χειρουργήσει τη Μίλα ώστε να αφαιρέσει το λεμφοίδημα αλλά πρώτα εκείνη έπρεπε να χάσει κιλά. Έτσι η γυναίκα τέθηκε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έχασε σχεδόν 46 κιλά. Ο χειρουργός αφαίρεσε το λεμφοίδημα και εκείνη συνέχισε την προσπάθεια να επανακτήσει την υγεία της. Αφού κατάφερε να σταθεί όρθια, υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης του περιττού δέρματος μετά την απώλεια κιλών.

Η μόνη στιγμή που παρ’ ολίγο να αποσυντονιστεί από την προσπάθειά της ήταν όταν πέθανε ο πολυαγαπημένος σύζυγός της από έμφραγμα δύο μήνες μετά που είχε τεθεί στο πρόγραμμα. Ήταν απαρηγόρητη επειδή δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι της και να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο προτού πεθάνει. Τα παιδιά της τη βοήθησαν να μείνει επικεντρωμένη στον στόχο της, να χάσει κιλά και να γίνει μια σωστή μητέρα γι’ αυτά.

Μόλις έπεσε κάτω από τα 90 κιλά υπεβλήθη σε επέμβαση αποκατάστασης των γονάτων της ώστε να καταφέρει να σταθεί όρια και να περπατήσει μόνη της χωρίς μπαστούνι ή Π.

Δείτε το βίντεο

Η Μίλα γιόρτασε τα 51 της χρόνια και πλέον είναι ένας νέος άνθρωπος, ενώ ζυγίζει μόλις 70 κιλά.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ