Διοικητική έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας στην Κύπρο για το 5μηνο βρέφος

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου διέταξε διοικητική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως είθισται, αλλά και να διαπιστωθεί κατά πόσον οι δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από ιατροδικαστή σχετικά με την υπόθεση του βρέφους ήταν τεκμηριωμένες.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας, δεν θα γίνει καμία δημόσια δήλωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive αλλά και στο ΣΙΓΜΑ ο Βοηθός Δ/ντης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό, ενώ τόνισε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ του τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τέτοια μικρή ηλικία.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρεάς Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει έντονος ερεθισμός στην ευαίσθητή περιοχή του βρέφους, όχι όμως αιμορραγία και βαθύς τραυματιμός. Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως «η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά το 5μηνο βρέφος με κάθε σοβαρότητα. Λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις αναφορές και γενικότερα στην παρουσίαση του θέματος».

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ανέφερε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, πλην αυτό του βιασμού.

«Δεν αποκλείω καμία άλλη πράξη, δεν αποκλείω κανένα άλλο πρόσωπο, αυτό που αποκλείω είναι την περίπτωση του βιασμού», τονίζει ο Μάριος Ματσάκης υποδεικνύοντας ότι το βρέφος πρέπει να υποβληθεί και σε νέα σειρά εξετάσεων από άλλη ομάδα ιατρών.Πηγή: sigmalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ