Αφγανιστάν: Πέντε στρατιώτες νεκροί σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, η επίθεση στη στρατιωτική βάση, η οποία άρχισε τα ξημερώματα με την ανατίναξη ενός βομβιστή-καμικάζι, στοίχισε τη ζωή σε πέντε στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους δέκα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ο στρατηγός Νταουλάτ Ουαζίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση τερματίστηκε, κάτι πάντως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

«Δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν, δύο (τζιχαντιστές) σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας κι ένας συνελήφθη ζωντανός», δήλωσε ο στρατηγός Ουαζίρι στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι αφγανικές δυνάμεις «κατέσχεσαν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, δύο (τουφέκια εφόδου) Καλάσνικοφ κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή αυτοκτονίας μέσω του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών, που έκανε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Οι αφγανικές Ειδικές Δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, η οποία βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και η οποία περικυκλώθηκε από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους. Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

Η στρατιωτική ακαδημία είχε στοχοθετηθεί και πάλι τον Οκτώβριο, όταν δεκαπέντε νεοσύλλεκτοι σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον του μικρού λεωφορείου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ