Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: “Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν αντέχουν στον χρόνο”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την προειδοποίησή του προς το ιρανικό καθεστώς ότι “τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο”

Αντιδρώντας στις συλλήψεις πολιτών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στο Ιράν κατά της κυβέρνησης, του ισλαμικού νόμου και της ακρίβειας, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter:

“Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο καλός λαός του Ιράν θέλει μια αλλαγή και ότι, εκτός από την τεράστια στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες του είναι ο ιρανικός λαός”

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε, μάλιστα, ένα απόσπασμα από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

“Τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο και θα έρθει η ημέρα που ο λαός του Ιράν θα πρέπει να επιλέξει. Ο κόσμος παρακολουθεί!” συνέχισε, σε δεύτερο μήνυμά του.

Την Παρασκευή, επίσης μέσω Twitter, ο Τραμπ πρόεδρος προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση να σέβεται τα δικαιώματα του λαού, ιδίως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Νωρίτερα, η Τεχεράνη απέρριψε τις δηλώσεις αυτές ως καιροσκοπικές. “Ο ιρανικός λαός δεν αποδίδει καμία αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και του Τραμπ”, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Γασεμί.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ