Μακελειό με 27 νεκρούς και 24 τραυματίες στο Τέξας – Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από τα πυρά ενός 26χρονου άνδρα μέσα σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι εισέβαλε πάνοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην εκκλησία την ώρα που ήταν γεμάτη κόσμο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Οι νεκροί θα ήταν σίγουρα περισσότεροι αν δεν είχε επέμβει με ηρωικό τρόπο ένας πιστός ο οποίος όρμησε στον μακελάρη την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως, και του κλώτσησε το όπλο από τα χέρια. Ο Κέλλυ βγήκε έξω και προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, ενώ ο άνδρας, αγνώστων στοιχείων, συνέχισε να τον καταδιώκει. Σε κοντινή απόσταση όμως ο δράστης τράκαρε, βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει. Μετά από λίγο έπεσε νεκρός.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή τον σκότωσε με το όπλο του ο ηρωικός άνδρας που τον καταδίωξε.

Αποτάχθηκε ατιμωτικά από την αμερικανική πολεμική αεροπορία ο δράστης

Ο Κέλλυ ήταν παντρεμένος. Πρόσφατα είχε αναρτήσει στο Facebook τη φωτογραφία ενός πολεμικού όπλου τύπου AR-15, σχολιάζοντάς το με ενθουσιασμό. Στον λογαριασμό του στο LinkedIn αναφέρεται ότι υπηρέτησε στο τμήμα εφοδιασμού της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απ’ όπου αποτάχθηκε ατιμωτικά το 2014 και μάλιστα πέρασε και στρατοδικείο.

Στη συνέχεια άρχισε να διδάσκει εθελοντικά τη Βίβλο στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Κίνγκσβιλ του Τέξας. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος τοπικής πολιτοφυλακής.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα παιδί μόλις δύο ετών και η 14χρονη κόρη του πάστορα, ο οποίος βρισκόταν εκτός πόλης την ώρα του μακελειού. Επίσης, τουλάχιστον άλλα τέσσερα παιδιά έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται. Ένα από αυτά, ο 6χρονος Ράιλαν, δέχτηκε 4 σφαίρες και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών ή αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκκλησίας περίπου 50 άτομα.

Τραμπ: “Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία”«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το μακελειό στο Τέξας, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Πηγή πληροφοριών: ABC News, New York Times, NBC, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ