Απογοήτευση της Ρωσίας για την αντίθεση των ΗΠΑ σε ψήφισμα του ΟΗΕ κατά του ναζισμού

Η Ρωσία εκφράζει την απογοήτευσή της για την αντίθεση των ΗΠΑ στην ψήφιση μιας απόφασης του ΟΗΕ που καταδικάζει την εξύμνηση του ναζισμού και άλλων μορφών ρατσιστικών διακρίσεων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί ξανά σε ψηφοφορία περί τα τέλη της χρονιάς.

Η ρωσική πρεσβεία κάλεσε τις χώρες που εναντιώνονται στο κείμενο που έχει τίτλο «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, ρατσιστικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας» να σταθούν στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Το κείμενο του ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας και καλεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε διάφορες σφαίρες, ιδίως σε αυτή της παιδείας, για να προληφθεί η εξάπλωσή τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ