Αυτός είναι ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο – ΦΩΤΟ

Το όνομά του είναι Σεντρίκ Γκρολέ και από το 2015 έχει τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη της Γαλλίας. Πλέον είναι ο καλύτερος σε όλο τον κόσμο, μετά την βράβευσή του που έγινε στη Νέα Υόρκη, στις 17 Οκτωβρίου, στο γκαλά Les Grandes Tables du monde.

Οι κριτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι με «το στιλιστικό θάρρος και την τεχνική» του νεαρού γάλλου ζαχαροπλάστη, ο οποίος φτιάχνει γλυκά στο διάσημο εστιατόριο Meurice που έχει δύο αστέρια, στο Παρίσι.

Ο Γκρολέ είναι σταρ στη Γαλλία. Έχει περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Instagram, πάνω από 130.000 στο Facebook και εμφανίζεται συχνά στην γαλλική τηλεόραση.

Το χαρακτηριστικό των δημιουργιών του είναι ότι τα γλυκά του είναι μικρά, σε μέγεθος μπουκιάς, και τα χρώματά που τους δίνει είναι βγαλμένα από πίνακες της Αναγέννησης.

Ο Σεντρίκ Γκρολέ και συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Με τα επιδέξια δάκτυλά του μεταμόρφωσε τον Κύβο του Ρούμπικ σε… Κέικ του Ρούμπικ: μικροί κύβοι από φιστίκι, λεμόνι, φουντούκι, τοποθετημένοι σε τρεις ορόφους που αναπαριστούν το διάσημο παζλ.

Δείτε τις μαγευτικές φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ