Δημοσίευμα-βόμβα της Sunday Telegraph για το Brexit

Η Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε κορυφαία στελέχη εταιρειών ότι ενδέχεται η κυβέρνηση της Βρετανίας υπό την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για το λεγόμενο Brexit φέτος, γράφει η Sunday Telegraph.

Η κίνηση αυτή θα προορίζεται για «εσωτερική κατανάλωση», για να δοθεί η εικόνα ότι η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους του διαζυγίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει πώς περιήλθαν σε γνώση της οι πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Telegraph, η ενημέρωση των επιχειρηματιών έγινε από έναν κορυφαίο συνεργάτη της Μέι μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα, ωστόσο το πρόσωπο αυτό αποχώρησε μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Sunday Telegraph, πάντως, επικαλέστηκε μια πηγή στο γραφείο της Μέι η οποία τόνισε ότι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στα σχέδια της Πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Brexit, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, είχε δηλώσει πριν από δύο μήνες ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, αντιδρώντας σε δημοσιεύματα κατά τα οποία οι Βρυξέλλες πρόκειται να ζητήσουν αυτό το ποσό.

Η ΕΕ θέλει να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από αυτή προτού αρχίσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ