Ισπανία: Διάσωση 53 μεταναστών

Ισπανία: Διάσωση 53 μεταναστών

Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν τη διάσωση 53 μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυτοσχέδιο σκάφος, στα χωρικά ύδατα μεταξύ της Ανδαλουσίας και της ακτής του Μαρόκο.

«Διασώθηκαν 53 άτομα που βρίσκονταν πάνω σε αυτοσχέδιο σκάφος», ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έγινε κοντά στο νησί Αλμποράν στα νερά της Μεσογείου που χωρίζουν την Ισπανία από το Μαρόκο. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στην Μοτρίλ, μια πόλη στην Ανδαλουσία.

Παρά τον κίνδυνο, πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δοκιμάζουν να περάσουν από την ακτή του Μαρόκο στην Ισπανία πάνω σε φουσκωτά σκάφη, καθιστώντας τη χώρα μια από τις πύλες εισόδου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 16ης Σεπτεμβρίου του 2013, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, εντοπίστηκαν 1.396 άνθρωποι ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές. Ο αριθμός είναι ελαφρώς μικρότερος από ό τι την ίδια περίοδο του 2012.

Παράλληλα με την εν λόγω προσπάθεια από τη θάλασσα, άλλοι μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος και πάλι μέσω του Μαρόκο, αλλά διασχίζοντας τα χερσαία σύνορα που χωρίζουν την Αφρική από την Ισπανία στους θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 περίπου 3.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν το θύλακα Μελίγια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας. Το 77% των μεταναστών αυτών συνελήφθησαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ